11 november 2014

Regionaal adverteren via Google.

Er zijn verschillende mogelijkheden met lokaal adverteren met je website. Een paar vuistregels om goed lokaal bovenaan te staan.

  • Zorg voor een slimme teksten die goed indexeerbaar zijn op lokaal niveau.
  • Zorg voor een Adwords-advertentie die lokaal is gesteld.
  • Zorg voor een Google Bedrijven-pagina (zie informatie hieronder).
  • Zorg dat bezoekers een banner te zien krijgen die wordt getoond nadat ze op je site zijn geweest (remarketing).

Voor MKB bedrijven die in de regio actief zijn is het van levensbelang om lokaal goed gevonden te worden. Toch is uit recent onderzoek gebleken dat slechts 50% van de lokale MKB bedrijven de lokale vindbaarheid goed op orde heeft. Een van de belangrijkste zaken hierbij is Google mijn bedrijf. Door het aanmaken van een professioneel Google mijn bedrijfsprofiel wordt u gevonden in de zoekmachine Google en Google-maps.

Google Maps gevond

Google-maps

Door het volledig invullen van je Google mijn bedrijfsprofiel wordt je weergegeven binnen Google Maps. Dit betekent dat mensen je beter kunnen vinden en dat je contactmomenten waarschijnlijk omhoog zullen gaan. Uit onderzoek is gebleken dat 55% van de mensen eerst op Google zoekt naar een dienst/product voordat ze naar een fysieke winkel gaan (Als ze daar al heen gaan…).


Google-zoeken

Ook in de organische zoekresultaten zal je dit veel voordelen opleveren. Google mijn bedrijf - contact opnemenWanneer je zoekt op ‘Fietsenmaker Den Bosch’ wil je natuurlijk gevonden worden als fietsenmaker in de omgeving van Den Bosch. Maar de concurrentie is natuurlijk alom aanwezig dus je moet online je zaakjes op orde hebben. Het hebben van een website is natuurlijk een vereiste maar dat alleen is niet voldoende. Wanneer je een Google mijn bedrijfsprofiel op de juiste manier aanmaakt wordt je ook in de organische zoekresultaten getoond, o.a. met telefoonnummer, openingstijden en adresgegevens. Voor restaurants is dit een zeer nuttige presentatie-mogelijkheid.

Google My Business

Google My Business is de bedrijfspagina die getoond wordt in de zoekresultaten aan de rechterkant. Hier wordt je bedrijfsprofiel meteen getoond als er gezocht wordt op je bedrijfsnaam. Er zijn uitgebreide mogelijkheden deze profielpagina op te tuigen en hier extra klanten mee binnen te halen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden. We leggen u graag uit wat dit allemaal kan doen.