17 mei 2011

Over Dommelweb

Op initiatief van Jos Oerlemans werd in februari 2002 Dommelweb opgericht. Dommelweb richt zich op internetmarketing (SEO/SEA/Social Media) en webdesign.

Dommelweb werkt met 6 medewerkers waaronder twee vormgevers en twee programmeurs. In 2008 behaalde Dommelweb de qualified-status voor Google Adwords en internetmarketing.

Nominaties en prijzen voor Dommelweb.

– 2000, Genomineerd met team Smulweb voor de Broos van Erp-prijs.
– 2005, Genomineerd voor de “Herman Wijffels-prijs” voor een richtinggehoortoestel.Samen met dr. ir. Wim van Keulen.
– 2009, 2e prijs Hersenbokaal 2009 samen met Dr. Theo Jongmans. (Kijk hier voor de promo film op Youtube)
– 2010, genomineerd, Johan Stekelenburg-compliment.


Het -korte- verhaal van Jos Oerlemans die Dommelweb Internetmarketing oprichtte.
Van jongs van aan ben ik slechthorend en op latere leeftijd ben ik doof geworden. In 2009 kreeg ik een cochleaire implantaat, een CI (dat is een geïmplanteerd gehoortoestel in het slakkehuis) . De resultaten waren zo verbluffend dat ik weer kan telefoneren. Ondanks deze beperking ben ik  in 2002 al een eigen bedrijf begonnen wat inmiddels is uitgegroeid tot een bureau met drie medewerkers en vijf freelancers.Onze core-business is webdesign (websites bouwen) & internetmarketing (w.o. alles met Google & social media).

Door mijn verbondenheid met de doven- en slechthorenden-wereld heb ik een aantal projecten in de loop der jaren gerealiseerd en uitgevoerd voor deze community. Deze werkzaamheden deed ik  naast mijn eigen bedrijf.2005 t/m 2007: projectleider en mede-organisator van Festival Mundial Tilburg. Verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van het festival voor auditief beperkten. In eigen beheer uitgevoerd i.s.m. met Festival Mundial en Stichting Skyway.

Thans is het zo dat elk jaar als enige groot muziekfestival in Nederland hier muziektolken op het podium staan.Werelddovendag 2010: het opzetten van een webapplicatie met CMS waarmee men vrijelijk de website kon beheren met teksten en foto’s.In 2011 heb ik een app. gelanceerd waarmee het mogelijk is te kunnen teksttelefoneren. De app. is een bestaand stukje techniek (Real Time Text) wat door de Stichting AnnieS is ontwikkeld. In Den Bosch is het nu het eerste taxibedrijf in Nederland wat gebeld kan worden door iemand die te slecht hoort om op een normale manier te kunnen telefoneren (dus doof of SH).


Referenties

Bovenaan in Google…
Toeval of niet: ben vanochtend via Google met het trefwoord KUNSTUITLEEN DEN BOSCH gevonden. Sta met deze zoekoptie zelfs in het linkerrijtje (zonder banner), en er is zo op mijn site geklikt. Afspraak voor inrichting kantoor met 4 à 5 schilderijen is net gemaakt!
Ariane van Grieken
AVG-Art

Serieuze leads via Dommelweb!
Sinds de invoering in de belangrijkste search-engines genereren we meerdere internationale leads per week.
Hans van Hoppe
Exact Software

Fama website uitermate goed vindbaar.
Sinds we de nieuwe website online hebben gezet merkten we vrijwel meteen nieuwe reacties. Uiteindelijk leverde dit ons veel nieuwe klanten en cliënten op. Dommelweb leverde een uitstekend CMS-systeem wat veel tijdbespraring opleverde. (Fama: reïntegratiebedrijf voor arbeidsgehandicapten.)
Hans van Grieken
Koninklijke Kentalis Groep.